Oplevering

13 april 2009

De werf heeft de afgelopen twee weken hard gewerkt om alle losse eindjes af te ronden. Als we vrijdag aankomen zit de importeur gereed met een lijst met alle aanpasssingen en verbeteringen en een fles champagne. We zijn aangenaam verrast dat ook een aantal van onze last minute wensen het nog hebben gehaald.

Voor we aan de champage gaan, halen we eerst nog net voor ze sluiten op de werf de bagage van de vorige reis op: beddegoed, pannen en andere dingen die we hadden meegesjouwd.

Als het beddegoed opgehaald is, handelen we de formaliteiten verder af: eigendomsbewijs, BTW verklaring, handtekening voor ontvangst en champagne om te bezegelen. Het einde van een lang traject naar ons eigen schip.

Zaterdag ochtend om 9:30 uur krijgen we nog enige vaarinstructie van de importeur. Elly en ik doen een aantal schijn-aanleg-manouvres. Na een uurtje in de haven varen gaan we nog even de 'Grande Rade' op om te zeilen. Om 12:00 uur zetten we Ron weer af, hij gaat terug naar Nederland, en wij gaan 's middags ons eerste rondje zelf varen. Maar eerst natuurlijk de boot dopen!

Zondag hebben we ook nog een rondje gevaren, het was toen lekker warm en zonnig, maar helaas ook vrijwel windstil. Met 3 knopen wind valt er niet echt te zeilen op water waar 1 tot 2 knopen stroom staat. Maar het was rustig weer om een beetje van de boot te genieten en wat te dobberen.

Terug in de haven gaat Elly poetsen en Gilbert lezen in alle nieuwe handleidingen. Jason en Maxime gaan gamen op hun laptops. Allemaal net zoals thuis eigenlijk.