De bouw van ons schip

9 januari 2009

Hier kunt u lezen hoe de bouw van onze boot in de periode van februari 2008 tot april 2009 is verlopen. Via de links hiernaast komt u bij de verslagen van onze tochten.

In februari 2008 hebben we onze handtekening gezet onder het contract voor de aanschaf van een Allures 44. De maanden daarna hebben we nog veel gelezen en een aantal aanvullende opties besteld. Onze overwegingen daarbij, en de ervaringen na een seizoen, kunt u lezen in Allures 44 opties.

De romp met losse onderdelen

"Onze" boot hebben we voor het eerst gezien in augustus van 2008. De Allures werf laat de aluminum rompen bouwen bij een gespecialiseerd bedrijf. Onze romp werd in augustus aan de werf geleverd. We hebben met de importeur het beschermende plastic eraf gehaald. De foto's staan hier.

Bij het volgende bezoek in november was er inmiddels heel veel bedrading aangelegd, maar het is nog steeds een hele grote sloep.

Het kajuitdak wordt gelijmd

Vlak voor de kerstvakantie is het kajuitdak op de romp gelijmd, en dat hebben we zelf kunnen fotograferen en filmen. Dat is wel bijzonder.

Op 16 februari is de boot te water gelaten. De werf heeft voor ons foto's van de tewaterlating gemaakt.

27 maart hebben we voor het eerst proef gevaren, als onderdeel van de keuring van de boot. Nu duurt het niet lang meer, 10 april was de oplevering. En in de meivakantie zijn we naar de thuishaven gevaren.