Wat ik heb onderzocht

18 januari 2009

Op deze site kunt u vinden wat ik, Gilles Eliza Houtekamer, heb kunnen vinden over mijn voorouders.

De basis voor het stamboom onderzoek is gelegd door mijn moeder, die alles wat zij wist over haar familie en die van mijn vader op papier heeft gezet. Daarmee waren alle familieleden van na 1900, en ook een groot aantal andere voorouders bekend.

Ik heb het onderzoek vooral achter de computer gedaan, op basis van het Zeeuws archief online, Google en de CD-ROM publicaties van de stichting Genealogie in Zeeland.

Op basis van met name het Zeeuws archief was het tot mijn verbazing mogelijk om vrijwel alle voorouders tot in de 7e generatie te vinden. Deze voorouders zijn rond 1775 geboren. Bij elkaar gaat het om 128 voorouders. Ik heb me in eerste instantie gericht op al deze voorouders, en in het overzicht vindt u dan ook vrijwel al deze 128 voorouders. In een aantal gevallen zijn ook andere kinderen uit deze relaties toegevoegd, maar dat overzicht is zeker niet compleet.

Daarnaast heb ik gezocht naar alle voorouders van de genaraties daarvoor, de oudovergrootouders die veelal rond 1750 zijn geboren. Van de 8e generatie (oudovergrootouders) heb ik ca 100 van de 128 namen, en soms meer informatie. Deze gegevens komen vooral uit de bewaarde DTB gegevens, via andere onderzoekers op het internet of de CD-ROM publicaties van de stichting Genealogie in Zeeland. Bij de oudbetovergrootouders wordt het lastig.

Voor de Houtekamer stamreeks ben ik 13 generaties terug, tot Cornelis Janse Oudecamer. Ik heb me ook speciaal verdiept in de gegevens die bewaard zijn van mijn Oudecamer voorouders.

Tot en met de 7e generatie zijn alle voorouders op één na in Zeeland geboren. In onze familie ging altijd het verhaal dat we Duitse en Franse voorouders hadden, en dat is natuurlijk zeker mogelijk, maar het gaat dan blijkbaar om heel wat generaties terug. Meer generaties dan ik heb kunnen vinden.

Ik heb alle informatie opgeslagen in een Aldfaer bestand, daarin staan inmiddels ruim 2600 personen. Als u iets speciaals zoekt wat 'aansluit' op deze stamboom kunt u er altijd een mailtje aan wagen. Ik heb veel informatie ook over andere 'takken' van de Houtekamer familie. Ik vind het altijd leuk om weer een mailtje te krijgen van een onbekend familielid. Of beter nog als u aanvullingen heeft dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.